Maison Ferraton Père & Fils – Tain l’Hermitage

Ferraton Père & Fils - Tain l'Hermitage
Ferraton Père & Fils - Tain l'Hermitage

In 1946 begon vigneron Jean Orëns Ferraton het domein in de zonovergoten Rhônevallei. Hij was zelf de zoon van een vigneron en gaf het stokje ook door aan zijn zoon Michel. Met grote passie breidde hij het bedrijf uit met mooie wijnen als Hermitage, Crozes-Hermitage en Saint-Joseph. Er kwam meer vakkennis het domein binnen met Michel Chapoutier, een goede vriend van de Ferratons. Met gezamenlijke inspanningen en knowhow werden in 1998 de wijngaarden omgezet naar biologische wijnbouw en vervolgens werden ze gecertificeerd. Het was een grote stap maar de innovaties gaven het domein veel perspectief.
Het wijnmaakteam experimenteert graag met de wijze van bewerking van de akkers, de wijnstokken en de wijn. Alles uiteraard met behoud van groot respect voor de natuur. Inmiddels heeft het huis een fraai assortiment aan wijnen in huis. Van Côtes du Rhône-Villages tot Condrieu, van Gigondas tot Côte-Rôtie en van Hermitage tot de klapper, de roemruchte Ermitage.

Klik HIER voor meer informatie.