La ferme de l’abre – Christian Lericq en Colette Barrier

ChateaLa ferme de l'abre - Christian Lericq en Colette Barrier
ChateaLa ferme de l'abre - Christian Lericq en Colette Barrier

Christian Lericq en Colette Barrier zijn natuurlijke wijnbouwers in de stad Tournon sur Rhône, in de Ardeche / Noordelijke Rhône, en voegen geen chemische toevoegingen toe aan hun grond in de wijngaard, noch aan zijn wijn. Al 20 jaar maakt hij zijn wijnen uit passie. In 2016 hebben zij hun wijngaardareaal uitgebreid en ook La ferme de l’Arbre gecreëerd, waar zij ook een kleine bijenstal (bijenkasten) hebben.
Hun belangrijkste wijngaardpercelen bevinden zich in Tournon sur Rhône, met een tweede perceel in Secheras, die op steile hellingen liggen en volledig bestaan uit kleine lage ommuurde terrassen met granietbodems. Al het werk in de wijngaarden is met een lier, een houweel en een helmstok.
De druiven worden met de hand geoogst. De vinificatie wordt uitgevoerd bij kamertemperatuur, met inheemse gisten, zonder enige kunstgreep. Ze zijn semi-koolzuurhoudend gemacereerd, met een lichte punch en zij pompen niet over. Na het persen mag de wijn rusten in oude eiken vaten in de kelder onder hun woning.