Manuel Girard - Morgon

Manuel Girard - Morgon

Manuel Girard, geboren in Besançon in 1974, heeft biologie gestudeerd en na een carrière van 22 jaar, waarvan de laatste jaren in Maastricht, besloot hij in 2019 laboratorium achter zich te laten en terug naar de praktijk te gaan.

HIj behaalde een wijnbouw certificaat en zocht naar een plek om te leren hoe vin nature te maken. Zo kwam hij terecht bij Yann Bertrand, de ongekroonde rock a billy koning met dito kuif van Fleurie. Na twee jaar bij Yann krijgt hij de kans om een schitterende wijngaard in Fleurie te kopen, inmiddels bezit hij 1.8 hectare aan wijngaarden waarvan hij drie wijnen maakt, nl. Fleurie,  Morgon en een Bourgogne Blanc.

De wijnen zijn biologisch gecertificeerd, de stijl is geconcentreerd met een voorliefde voor barrique, zo min mogelijk interventie en sulfiet. In de wijngaarden worden de trossen streng gecontroleerd en alle onzuivere elementen weggeknipt, in de kelder volgt een relatief lange maceratie. Het zijn Pinot-achtige Beaujolais' met een stevige dosis eiken, compact en rijp fruit met een typische kruidigheid.