Claudie Jobard – Rully

Claudie Jobard – Rully

Claudie Jobard: Een Verhaal van Erfenis, Ondernemerschap en Wijnbouw

Geschiedenis en Achtergrond

Claudie Jobard wordt langzaam maar zeker een bekende naam in en buiten de Bourgogne. Claudie is geboren in een familie met een rijke wijnbouwtraditie en wijngaardbezit. Haar moeder, Laurence Jobard, was de eerste vrouwelijke oenoloog bij Drouhin; haar  grootvader, Raymond Jobard, was een gerespecteerde wijnmaker in de Côte de Beaune, en deze familietraditie heeft Claudie van jongs af aan beïnvloed.

Ondernemerschap 

Claudie is een zeer bezige dame, die naast haar eigen domein wat ze samen met haar man runt, de wijn maakt bij Remoissenet, een zeer prestigieus domein met voornamelijk Grand Cru en Premier Cru wijngaarden en cuvées, én middels haar eigen kwekerij van Chardonnay en Pinot Noir klonen een immense kennis heeft verworven om de juiste beslissing te nemen welke kloon gecombineerd moet worden met welke bodem en onderstok, een zeer interessante maar waarvoor ook eclectische kennis voor nodig is. 

Wijngaard en Productie

Het domaine Claudie Jobard omvat ongeveer acht hectare aan wijngaarden, verdeeld over verschillende appellations in de Bourgogne. De wijngaarden bevinden zich grotendeels in Rully, Montagny, Beaune en Pommard. Rully en Montagny zijn vooral bekend om hun uitstekende Chardonnays. terwijl Pommard beroemd is om zijn krachtige en complexe rode wijnen van Pinot Noir.

Claudie's wijngaarden worden bewerkt volgens principes van duurzame wijnbouw, alle wijnen zijn biologisch gecertificeerd.

Stijl 

Alle wijnen zijn modern, geconcentreerd en voorzien van een fikse dosis houtrijping, maar altijd in balans met het fruit en de jaargang.

In de kelder geldt een minimaal interventie, met spontane fermentatie middels druifeigen gisten, matig gebruik van sulfiet en getoast eiken met grofweg en maximaal 35% nieuw eiken per cuvée.