Maison Kalder – Alexandre Sidorenko

Maison Kalder - Alexandre Sidorenko
Maison Kalder - Alexandre Sidorenko

Kalder is de bijnaam van de oprichter Alexandre Sidorenko. Voor hem is Maison Kalder vooral een team dat werkt om alleen het beste te produceren. Oenoloog, landbouwingenieur, studeerde aan de prestigieuze school van Bordeaux, zijn mentoren waren Denis Dubordieu, Philippe Darriet, Kees Van Leeuwen, en de jonge Axel Marshall.
Het Maison Kalder is een domein van 11 hectare uitsluitend samengesteld uit hoge stambomen «haute-tige» (geen dwergbomen) genaamd « in de windbomen» met een dichtheid van 1.000 bomen: 700 appelbomen en 300 perenbomen. Voorouderlijke, laatrijpe boomvariëteiten zijn wel geplant op een oostelijk gelegen heuvel op 200 meter hoogte. Het domein ligt in de Appellation Normandië voor zijn ciders, en de Domfrontais voor zijn poirés.
Voor zijn eerste vintage produceerde Maison Kalder 20.000 flessen. Er wordt biologische en biodynamische landbouw beoefend. Koeien en schapen weide het hele jaar door volgens de traditie praktijken van de bosrijke regio, waardoor de passage van tractoren; waar de dieren vooral nuttig voor zijn gras onder controle houden en natuurlijke mest toevoegen. Biodynamische voorbereidingen worden toegepast in de lente en de herfst. De identiteit van het domein ligt in het onderzoek naar optimale rijpheid van de vruchten. Alleen de vruchten van het tweede seizoen (november/december) worden geoogst en ingedrukt. Er wordt geen fruit gekocht van buiten de regio om controle te hebben over de kwaliteit. De peren worden op de grond gerijpt en de appels in palletdozen gedurende 2 tot 4 weken. De stijl van het sap van het Maison Kalder is zeer wijnachtig met een goede aanwezigheid in de mond met fijne belletjes die doen denken aan het universum van petnats of van Champagne.

Klik HIER voor meer informatie.