Maison Kalder – Alexandre Sidorenko

Maison Kalder - Alexandre Sidorenko
Maison Kalder - Alexandre Sidorenko

Kalder is de bijnaam van de oprichter Alexandre Sidorenko. Voor hem is Maison Kalder vooral een team dat werkt om alleen het beste van het beste te maken. Alexandre is oenoloog en landbouwingenieur. Hij studeerde aan de prestigieuze school van Bordeaux waar zijn mentoren Denis Dubordieu, Philippe Darriet, Kees van Leeuwen en de jonge Axel Marshall waren.
Maison Kalder is een domein van 11 hectare dat uitsluitend beplant is met 1000 stuks hoge stambomen, te weten 700 appelbomen en 300 perenbomen. Het zijn heel oude, laatrijpe boomvariëteiten geplant op een oostelijk gelegen heuvel op 200 meter hoogte. Het domein ligt in de Appellation Normandië voor zijn ciders, en in de Domfrontais voor zijn poirés.
Voor zijn eerste vintage produceerde Maison Kalder 20.000 flessen. Er wordt biologische en biodynamische landbouw beoefend. Koeien en schapen weiden het hele jaar door in de boomgaard waar de dieren vooral het gras onder controle houden en natuurlijke mest toevoegen. Ook de werkwijze in de kelder is een volledige biodynamische. Een van de sterke punten van het domein zit hem in het onderzoek naar optimale rijpheid van de vruchten. De vruchten worden pas heel laat geoogst en geperst. Er wordt geen fruit gekocht van buiten de regio om zo de kwaliteit onder controle te houden. De peren worden op de grond gerijpt en de appels in palletdozen gedurende 2 tot 4 weken. De ciders en poirés van Maison Kalder zijn in een zeer wijnachtige stijl gemaakt, met een volle smaak in de mond en met fijne belletjes die doen denken aan Pétillants Naturel of van Champagne.

Klik HIER voor meer informatie.