Domaine Joseph Gruss & Fils, Andrè Gruss, Eguisheim

Domaine Joseph Gruss & Fils, Andrè Gruss, Eguisheim
Domaine Joseph Gruss & Fils, Andrè Gruss, Eguisheim

Het familiebedrijf Gruss & Fils is gelegen aan de hoofdstraat van Eguisheim. Het wijndorp Eguisheim ligt in de buurt van Colmar nabij Munster en de Ballon d’Alsace.
In het begin van 1900 begon Eugéne Gruss met een gespecialiseerde vorm van wijnbouw. Hij mag zich de stichter noemen van de wijngeneratie Gruss. Zijn werk werd verder voortgezet door zijn zonen Léon (1910-1974) en Joseph (1909-1988). Op 7 december 1945 besliste Joseph Gruss een groot stuk grond buiten het dorp aan te kopen. Hij besloot zich te specialiseren in kwaliteitswijnen en stapte af van de productie in bulk en schakelde daarom ook over naar de verkoop in flessen.
De huidige familie vader Bernard, moeder Anne-Marie en zoon Andrè bouwen het familiebedrijf verder uit en stuwen de kwaliteit hoog op. Ze verbouwen ongeveer 15 hectare wijngebied. Streven is evenwicht, finesse, puurheid en elegantie. Het lukt met kunde en vakmanschap steeds mooiere kwaliteitswijnen te maken.
De 15 hectare die verbouwd worden zijn verdeeld over de gemeenten Eguisheim, Wettolsheim en Rouffach. Er worden traditionele druivensoorten gekoesterd zoals Sylvaner, Pinot Auxerrois, Riesling, Muscat, Pinot Gris, Gewurztraminer en Pinot Noir.