In het glooiende kustlandschap van de Camargues, met duidelijk matigende invloed van de Middellandse Zee, ligt Mas Mellet.
In 2002 kochten Emilie en Brice Bolognini dit 27 hectare groot domein, waarvan ongeveer 16 hectare is aangeplant met druivenstokken. Er wordt biodynamisch gecertificeerd gewerkt tot in de puntjes, inclusief permacultuur, schapen, experimentele percelen en een diversiteit aan fruit- en notenbomen.
In de kelder wordt de oogst van de vele onderverdeelde percelen apart gevinifieerd, waarbij de grootte van het fust meeloopt met de leeftijd van de stokken. De fusten variëren in grootte van 50-3000 liter en zijn van beton, glas of RVS. De oogst van de jongste stokken gaat in de grootste fusten. De oudste stokken zijn aangeplant in 1948, de jongste in de jaren 2020.
De druivenrassen die staan aangeplant zijn Roussanne, Vermentino, Grenache Blanc, Viognier, Grenache Noir, Syrah, Mourvèdre, Carignan maar ook oude rassen als d'Aramon en Bourboulenc.
De drie huiswijnen van Mellet, Le B, Lily en Pari Finesse, vallen onder de Costières de Nîmes appellatie. Alle andere wijnen worden gebotteld als Vin de France. Dit valt in lijn met hun biodynamische filosofie, waarbij de wijnen zo natuurlijk mogelijk, met zo min mogelijk bestrijdingsmiddelen en zo min mogelijk sulfiet worden gemaakt. De regels van de appellatie staan een aantal druivenrassen, maceratie en vinificatie op glas niet of beperkt toe, vandaar dat een groot deel van het assortiment niet onder deze appellatie valt.
De keuze voor lage interventie is het gevolg van de zeer precieze werkwijze in de wijngaard. Deze strenge werkwijze in de velden zorgt voor uiterst gezond druivenmateriaal, de basis om op zo'n natuurlijk mogelijke wijze in de kelder te werken.
De wijnen van Mellet kennen met name in Frankrijk een grote schare volgers wegens de verteerbaarheid, diversiteit en met name de consistentie van de wijnen jaar in jaar uit. Een echte doorbraak werd mede veroorzaakt door een catastrofale oogst in Tavel eind jaren '00. Levende legende en cult wijnmaker Eric Pfifferlings gehele oogst was weggeregend, na crisisoverleg met huisvriend Brice werd er een bondje gemaakt en maakte Eric een schitterende Rosé de Salines van de druiven van Mellet. Hierdoor kon de schoorsteen bij l'Anglore, het domein van Eric, blijven roken en niet onbelangrijk kon de hypotheek ook gewoon worden betaald. Deze Rosé wordt nog steeds gemaakt, maar nu zonder Eric.