Kalder – Normandië

Kalder – Normandië

Alexandre Siderenko is de oprichter van Maison Kalder. Na een studie tot oenoloog en landbouwingenieur, en veel ervaring in diverse bedrijven maakte hij in 2019 de sprong naar Normandië. Het doel is zeer fijne Cider en Poiré te maken van alleen eigen boomgaarden.

Maison Kalder is een domein van 11 hectare, beplant is met 1000 hoogstambomen, 700 appel en 300 peer. Het zijn heel oude, laatrijpe boomvariëteiten geplant op een oostelijk gelegen heuvel op 200 meter hoogte.

Er wordt biologische en biodynamische landbouw beoefend. Koeien en schapen weiden het hele jaar door in de boomgaard waar de dieren vooral het gras onder controle houden en natuurlijke mest toevoegen. Ook de werkwijze in de kelder is een volledige biodynamische. Een van de sterke punten van het domein zit hem in het onderzoek naar optimale rijpheid van de vruchten. De vruchten worden pas heel laat geoogst en geperst. Er wordt geen fruit gekocht van buiten de regio om zo de kwaliteit onder controle te houden.

De ciders en poirés van Maison Kalder zijn in een zeer wijnachtige stijl gemaakt, met een volle smaak in de mond en met fijne belletjes die doen denken aan Pétillants Naturel of van Champagne.