Julien Merlin - Condrieu
Jonge hond Julien Merlin, geboren in Condrieu in 1995, brengt sinds 2023 kleinschalig zijn wijnen op de markt.
Na stages in Nieuw Zeeland werd hij in de Noord Rhône groot onder de hoede van Julien Pilon, een rising star op het circuit en in de Michelin 1-3* restaurants in Frankrijk, UK en US. Dit gaf hem het laatste zetje om te starten met zijn eigen wijnbedrijf.
In totaal heeft hij 3 hectare wijngaard verdeeld over Condrieu, St. Joseph, Saint Prim en op de befaamde Seyssuel. Uit zijn portfolio hebben we zijn Syrah, Marsanne, Viognier en Condrieu geselecteerd. De Condrieu is afkomstig van een zeer kleine lieux dit, Jeanraude, wat letterlijk op een steenworp afstand van het historische Château Grillet ligt.
Alle wijnen worden in juni, na 10 maanden op fust gebotteld. Een geweldig talentvol wijnmaker, met een hand in zowel wijngaard als kelder, een begenadigde combinatie.
Productie en beschikbaarheid zijn zeer beperkt helaas.