Elisa Guèrin – Chènas
Er zullen ook wat witte druiven opduiken naast al die rode Gamay druiven die Elisa Guèrin verbouwd, met aanplant van Aligotè en Melon de Bourgogne. Ze is begonnen met een kleine productie van Beaujolais-Villages, van 50 jaar oude wijnstokken in Bio conversie – de eerste die onder haar eigen naam werd gebotteld – evenals een paar andere cuvées afkomstig van kleine percelen in Moulin-á-Vent, plus een wijn van de hoger gelegen cru van Chiroubles. Nu de teugels stukje bij beetje worden overgedragen door haar vader, Philippe, verandert Elisa ook de manier waarop de wijnen worden gevinifieerd; alleen fermenteren met inheemse gisten, de wijnen in beton laten rijpen in plaats van in vaten en nauwgezet elke toevoeging minimaliseren, om uitdrukkingen van Gamay te creëren die dit gevarieerde terroir van graniet, kalksteen en leisteen weerspiegelen. De wijnen zelf zijn een echt liefdeswerk en zorgen voor een boeiende representatie van de regio; een precieze balans van elegantie, concentratie en puurheid van fruit, met een onderliggend mineraal aspect. Ze zijn vooral een genot om te drinken. We kunnen niet anders dan voelen dat Elisa Guèrin voorbestemd is voor grote dingen in de komende jaren.
Klik HIER voor meer informatie.