Domaine Romuald Petit – Saint-Vèrand

Domaine Romuald Petit - Saint-Vèrand
Domaine Romuald Petit - Saint-Vèrand

Het domeine Romuald Petit is gelegen in het stadje Saint-Vérand (Saône-et-Loire), op de grens tussen de wijngaarden van Mâconnais en Beaujolais. Het strekt zich uit over 16 hectare wijngaarden, verspreid over ongeveer vijftien kilometer van noord naar zuid, en over een tiental appellations. Deze geografische ligging geeft het voordeel van gevarieerde terroirs, zoals graniet, leisteen en klei-kalksteen, en geeft het geluk deze meerdere identiteiten te kunnen promoten bij de productie van hun wijnen. Toegewijd aan een wijnbouw die de natuur respecteert, hebben zij ervoor gekozen om de wijnstokken te verbouwen met behulp van biologische landbouw. Deze aanpak, naast BIO certificering, vertegenwoordigt voor Romuald Petit een engagement voor het behoud van hun erfgoed.
Voor de productie van witte wijnen verbouwen zij vrijwel uitsluitend Chardonnay, die in Saint-Vèrand van een prachtig terroir afkomstig is. De bodemstructuur is klei-kalksteen met mergel- of vulkaan-sedimentaire varianten, afhankelijk van de verschillende sectoren. De wijnstokken zijn verspreid over verschillende klimaten van de appellatie Saint-Vèran. Dankzij deze gevarieerde terroirs slagen zij erin om vintages te produceren, elk met verschillende stijlen.
Voor de productie van rode wijnen verbouwen zij de Gamay Noir. Vooralsnog heeft WijnDijck alleen de witte wijnen van Romuald Petit.

Klik HIER voor meer informatie.