Domaine Martin Texier – Saint-Julien-en-Saint-Alban.

Domaine Martin Texier - Saint-Julien-en-Saint-Alban.
Domaine Martin Texier - Saint-Julien-en-Saint-Alban.

Martin Texier heeft op twee plekken wijngaarden. De eerste ligt bij het domein in de Ardèche in de stad Saint-Julien-en-Saint-Alban. De andere wijngaard ligt aan de oostkant van de Rhône op de helling van Brézème in Livron-sur-Drôme. Aan de voet van die heuvel stroomt de Drôme.
Op de eerste wijngaard van totaal 5,5 hectare staan de druivenrassen Syrah, Grenache, Cinsault, Clairette en Roussanne en zijn er verschillende soorten olijfbomen te vinden. Op de tweede wijngaard van ongeveer 5 hectare staan Syrah- en Roussanne-druiven. De oudste wijnstokken dateren uit 1945 en de jongste zijn in 2022 aangeplant. Alle wijnstokken zijn vanaf het begin biologisch geteeld.
Alle wijnen worden in dezelfde geest gevinifieerd met als doel een natuurlijke wijn te maken die de pure reflectie is van de verschillende druivensoorten. Er worden inheemse gisten gebruikt, de fermentatie is zonder toevoegingen en de maceratie is kort. Soms met hele trossen tegelijk, soms niet. Dat is afhankelijk van de druivensoort, het perceel en de kwaliteiten van de oogst van dat jaar. Bij het bottelen worden hele lage doses sulfiet (van 0 tot 25 milligram per liter, afhankelijk van de wijn) gebruikt om de wijn te stabiliseren. In het voorjaar worden met name de witte wijnen gebotteld en in november de rode wijnen zoals de Syrah uit Brézème, die vijftien maanden in grote foudres en demi-muids heeft gerijpt. De botteling is altijd zonder filtratie.

Klik HIER voor meer informatie.