Domaine Jean-Claude Lapalu

Côte de Brouilly 2011 (biologisch)

Ontmoet de wijnboer>>

De Côte de Brouilly is in feite slechts één heuvel die vroeger, ooit, maar nu dood, een vulkaan was. Het graniet en leisteen waar de druiven in wortelen bevat lava en dat geeft een overheerlijke mineraliteit aan de wijn. Een fraaie mix van rood fruit, vuursteen en kruidigheid. Lang en sappig van smaak en in balans. Tonen van bosbessen en bovenal indrukwekkende zwarte bessen. Verder mooie accenten van gekonfijte cirrusschilletjes en een vleugje muskus en narcissen. De wijn is opgevoed op houten vaten en dat geeft een hint van toast en vanille. Serveren op een temperatuur van 15 graden Celsius bij vleesschotels of bijvoorbeeld bij ragout van duinkonijn.

Aantal
Product op voorraad

Prijs: € 16,95

Laden Winkelwagen wordt bijgewerkt…

Côte de Brouilly 2011 (biologisch) MAGNUM

Ontmoet de wijnboer>>

Dezelfde wijn als hierboven, echter nu in een MAGNUM  (=2 normale flessen)

Aantal
Product op voorraad

Prijs: € 34,00

Laden Winkelwagen wordt bijgewerkt…

Beaujolais-Villages Le Rang du Merle 2011

Ontmoet de wijnboer>>

Deze wijn wordt volledig milieubewust gemaakt en dus zonder het gebruik van kunstmatige meststoffen, herbiciden en met gebruikmaking van inheemse gisten. Die elementen zijn ook de verklaring voor de naam die vrij vertaald betekent: ‘Op volgorde van de merel’, oftewel ‘Deze biologische wijze van druiven telen kan de merel wel waarderen’. De druiven worden zo laat mogelijk geoogst. Soms wel vijf weken nadat alle buren de gisting al achter de rug hebben. De druiven komen van stokken die 70 tot 90 jaar oud zijn en gisten bij een relatief lage temperatuur. Na negen maanden rijping gaat de wijn op fles. Flink mooi rood fruit in neus en mond en een mooie lange afdronk is het resultaat. Heerlijk op een graadje of 17 bij witte vleessoorten of warme voorgerechten met lekkere romige sauzen.

Aantal
Product op voorraad

Prijs: € 24,80

Laden Winkelwagen wordt bijgewerkt…

Brouilly Amphore Alma Mater 2011

Ontmoet de wijnboer>>

Ook deze wijn heeft het Ecocertificaat. Maar er is meer. Van grond met veel graniet komen de druiven die geheel ontdaan van de steeltjes ruim zes (!) weken gisten. En niet zomaar gisten in bakken of vaten. Deze wijn gist in aardewerken reuzepotten. Een soort amforen en wel met een inhoud van 420 liter per stuk! Deze amforen worden gemaakt in de Dr?e van Italiaanse klei. Door het gisten in de deels poreuze potten wordt de wijn mooi rond en krijgt een volle smaak met verfijnde mineralen. De wijn gaat na het gisten op foeders en na 7 tot 10 maanden verder rijpen gaat de wijn op fles. De smaak van deze wijn past precies bij de wat ruigere sauzen over mooi rood vlees of bij gegrilde groenten en vlezen. Misstaat zelfs niet bij een gegrilde vis met een stevige rode saus! Ideale temperatuur om de wijn te serveren is 17 graden.

Aantal
Product op voorraad

Prijs: € 34,50

Laden Winkelwagen wordt bijgewerkt…

© Copyright 2014 -  Wijndijck BV | Weer een website van nh websites