Weingut Robert Weil Junior – Rheinhessen

Weingut Robert Weil Junior - Rheinhessen
Weingut Robert Weil Junior - Rheinhessen

De wortels van Weingut Robert Weil liggen in de Rheingau, waar al meer dan 2000 jaar wijnstokken worden verbouwd. Rheingau is Riesling – en Riesling is Rheingau! Dit begint met de statistieken: de Rheingau heeft een hoger aandeel Riesling dan enig ander wijnbouwgebied ter wereld. Al vier generaties lang heeft Weingut Robert Weil deze gewaardeerde variëteit geoogst op ongeveer 100 hectare wijngaarden in een kleine straal rond het landgoed.
Daarnaast is hun blik is vaak met belangstelling over de Rijn afgedwaald, naar de aanzwellende heuvels van Rheinhessen, bekend om zijn dynamische witte wijnen uit de Pinot-familie en zijn voortreffelijke rosé- en rode wijnen.
Er werd een jong Robert Weil Junior-team gevormd om dit dappere nieuwe concept te verkennen. Ze struinden Rheinhessen af ​​op zoek naar producentenpartners en stelden gemeenschappelijke kwaliteitsdoelen op om de beste kwaliteit bessen te garanderen.
Rijping op de fijne droesem geeft de wijnen van de Robert Weil Junior-wijnfamilie body en innerlijke diepte zonder hun fijne stroming te verstoren. Ondanks al hun kracht en uithoudingsvermogen zijn dit wijnen die gebouwd zijn om te charmeren door middel van elegantie en finesse. Stuk voor stuk zijn ze enorm drinkbaar en onweerstaanbaar. Het enthousiasme voor deze variëteit komt tot uiting in hun motto: Een Riesling-wijnboer zet de Pinot en Chardonnay aan het dansen! Het jonge, gemotiveerde team van Robert Weil Junior staat voor wijnen die stilistisch, onderscheidend en eeuwig herkenbaar zijn in hun karakter – in èèn woord: uniek!

Klik HIER voor meer informatie.