Vignobles Raguenot – Emmanuelle Miller en Marie-Pierre Lallez

Vignobles Raguenot - Emmanuelle Miller en Marie-Pierre Lallez
Vignobles Raguenot - Emmanuelle Miller en Marie-Pierre Lallez

Les Vignobles Raguenot bestaat sinds 1967 en werd tot een bloeiend wijnbedrijf gemaakt door Lise en Philippe Raguenot. In 1997 namen hun twee dochters Emmanuelle en Marie-Pierre met echtgenoten Daren Miller en Eric Lallez de wijngaard van Château des Tourtes over, gelegen in de appellatie Blaye-Côtes de Bordeaux. De uitdaging die goede wijnen moet brengen vroeg om opleidingen in wijnbouw en oenologie. Nog geen jaar later in 1998 verwierven de beide echtparen de wijngaard Château Haut Beyzac in de appellatie Haut-Médoc.
Met passie en motivatie werkte men aan een onberispelijke kwaliteit. Er volgde nationale en ook internationale aandacht en men kreeg de erkenning van hun vakmanschap en de waardering van de wijndrinkers.
Het wijnbedrijf Les Vignobles Raguenot bestaat feitelijk uit twee domeinen.
De eerste ligt in Saint-Caprais-de-Blaye. Château des Tourtes heeft een wijngaard van 70 hectare. Daarvan zijn 15 hectaren beplant met witte druiven zoals Sauvignon Blanc, Sémillon en Muscadelle. De rest van de wijngaard is beplant met blauwe druiven, te weten Merlot, Cabernet Sauvignon, Malbec, Petit Verdot en Carménè. Er worden met deze druiven van de kiezelaarde en grindachtige ondergrond klassieke en prestigieuze cuvées in wit, rood en rosé gemaakt.
Het tweede domein ligt in de gemeente Vertheuil. De 35 hectaren van Château Haut Beyzac hebben een klei-kalksteenbodem in de wijngaard en is beplant met Cabernet Sauvignon, Merlot en Petit Verdot. Er worden verschillende cuvées gemaakt die veel waardering krijgen.