Les Vignobles Massè – Nicolas Massè – Pompignac

Les Vignobles Massè - Nicolas Massè - Pompignac
Les Vignobles Massè - Nicolas Massè - Pompignac

Les Vignobles Massè bestaat feitelijk uit drie wijndomeinen: Château Queyssard in Pompignac, Domaine de Terrefort-Bibonne in Sainte-Eulalie en Château Lagrave in Saint-Émilion.

Domaine de Terrefort-Bibonne werd in 1890 opgericht door Daniel Massé. Deze wijnboer plantte wijnstokken op het landgoed gelegen in een plaatsje genaamd Terrefort. Om het landgoed met de familie te verbinden voegde hij de meisjesnaam van zijn grootmoeder Bibonne toe. Zo werd Domaine de Terrefort-Bibonne geboren. Zoon Pierre Massé nam het stokje over en verwierf in 1953 Château Queyssard in de stad Pompignac, in eerst instantie vooral een fruitbomenkwekerij. Op een geven moment begon Francis, de zoon van Pierre, met het planten van wijnstokken rond Château Queyssard en met een moderne kelderinrichting voor vinificatie en opslag. Tegen het einde van de jaren negentig zocht Francis uitbreiding en kocht Château de la Tour Gueyraud in Sainte-Eulalie. Het kasteel was in slechte staat en Francis begon met de renovatie van de prachtige 19e-eeuwse kelder waar de wijnen van het kasteel werden gevinifieerd.
In 2012, met de komst van Nicolas, koos Vignobles Massé ervoor om hun assortiment verder uit te breiden met Château Lagrave in Saint-Emilion. Dit domein ligt halverwege het dorp Saint-Émilion en de Pomerol-wijngaarden.

Klik HIER voor meer informatie over het domaine.