Domaine Jean-Claude Lapalu -St.Etienne la Varenne

Domaine Jean-Claude Lapalu is tien hectaren groot. Jean-Claude maakt sinds 1995 zelf wijn nadat een kennis hem vroeg of hij dat wilde doen in plaats van de oogst aan de coöperatie te verkopen. Vanaf dat moment is hij steeds biologischer gaan werken. Dus dat werd werken met lagere rendementen, langzame vinificatie en andere gisten gebruiken. Inmiddels werkt Jean-Claude volledig biodynamisch met als lijfspreuk: “Een wijn voedt zich met zijn omgeving”. Zijn Beaujolais is als zeer authentiek aan te merken met puur en edel fruit, en een grote concentratie in smaak die doet denken aan mooie Bourgognes.

Jean-Claude is een hartelijke mens; een wijnbouwer die houdt van zijn prachtige regio en die met passie spreekt over ‘zijn’ Beaujolais. Die Beaujolais bulkt, zoals gezegd, van het fruit en heeft een ongewoon krachtige, haast stoer te noemen, structuur. De flessen vliegen in een mum van tijd de kelderdeur van het domein uit. Dat heeft ook te maken met de heren Robinson en Parker die hem ongewoon hoge scores voor zijn Beaujolais geven. Jean-Claude blijft bij al dit succes heel rustig, nuchter en zoeken naar nieuwe smaken! Un vrai vigneron!