Domaine Jean-Claude Lapalu -St.Etienne la Varenne
Jean-Claude Lapalu maakt deel uit van de familie van natuurlijke wijnmakers in de Beaujolais en zijn wijnen behoren tot de allerbeste in de regio. Hij groeide op in een familie van wijnbouwers maar in tegenstelling tot zijn vader, die al zijn druiven aan een coöperatie verkocht, besefte Jean-Claude al snel dat hij het hele proces moest sturen. Halverwege de jaren negentig begon hij percelen Gamay-wijnstokken op te kopen in de dorpen Brouilly, Côte de Brouilly en Beaujolais. Tegenwoordig bezit hij ongeveer 12 hectare biologisch geteelde, oude wijnstokken, die gemiddeld 60 tot 80 jaar oud zijn en zijn geteeld op de fijne granietbodems van de Beaujolais. Niet bang om de regels te buigen of zelfs te overtreden beoefent hij wijnbereiding met minimale tussenkomst waarbij hij zo min mogelijk zwaveldioxide gebruikt. Het resultaat is zeer genuanceerde rode wijnen van hoge kwaliteit die barsten van de structuur en de concentratie. Zijn Vin de France-wijnen die buiten de Beaujolais-regelgeving vallen zijn net zo interessant als zijn excellente Beaujolais crus.
Natuurlijker kan je het niet krijgen, klik HIER