Domaine Galèvan – Courthèzon

Domaine Galèvan - Courthèzon
Domaine Galèvan - Courthèzon

Coralie is de eerste vrouw die het lot van het familielandgoed op zich neemt, en dit gedurende 9 generaties. Voor haar en haar ouders Jean-Pierre en Pierrette, hebben Eloi en Jean-François, haar voorouders, hun stempel gedrukt op het landgoed.
Deze overtuigde “VigneRhône” geeft op zijn beurt een nieuwe impuls aan Domaine Galèvan, tussen moderniteit, onafhankelijkheid en “joie de vivre”.
Gelegen in de gemeente Courthèzon, beslaat het landgoed 60 hectare. De hele wijngaard wordt gerund door biologische landbouw. De wijnstokken staan ​​verspreid over de appellations Châteauneuf du Pape, Côtes du Rhône Village, Côtes du Rhône en Vin de Pays. Alle grote druivensoorten uit de Rhône zijn vertegenwoordigd: Grenache, Mourvédre, Syrah, Cinsault en Carignan voor de rode wijnen, Clairette, Grenache Blanc, Rousanne, Marsanne en Bourboulenc voor de witte wijnen. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 65 jaar en produceert kleine hoeveelheden druiven van zeer hoge kwaliteit. Nooit eerder heeft het landgoed zijn naam zo goed gedragen. Naast het oproepen van een uitzonderlijk terroir, symboliseert de naam Galèvan ook de balans tussen knowhow en vrijheid van creatie, de rondheid van de wijnen en de poëtische adem, standvastigheid en uitdaging. De namen van de wijnen, de zorg voor hun verpakking, het embleem dat op elk van hen is aangebracht, doordrenkt met vrouwelijkheid en elegantie… Ongetwijfeld wordt de zeer persoonlijke toon van Coralie gegeven.

Klik HIER voor meer informatie.