Domaine des Coteaux des Travers – Robert Charavin – Rasteau

Domaine Coteaux des Travers heeft vele generaties Charavin’s gekend. De wijngaarden en het vak van wijn maken ging van vader op zoon. De letterlijke vertaling van Coteaux des Travers is ‘de helling waar de opkomende zon langs glijdt’. In 1931 begon de grootvader van Robert Charavin met het cultiveren van de wijngaarden en vanaf 1975 begon met het zelf bottelen hun geproduceerde wijnen.

Het domein heeft 11 hectare in Rasteau en 4 hectare in Cairanne. In Rasteau bestaat de bodem vooral uit stevige klei en liggen de akkers pal aan de zuidzijde in de volle zon. De wijngaard in Cairanne kent een gevarieerde bodemsamenstelling met zand en klei. Sinds 2010 produceert het domein biologische wijnen en is het gecertificeerd. Daarnaast is men begonnen met de biodynamische teelt. Oogsten gebeurt met de hand en daarna worden de druiven door tien (!) man zorgvuldig gesorteerd aan de “la table de trie”. De gisting vindt plaats in houten en betonnen kuipen gedurende vier weken. Dagelijks wordt de gistkoek die de most afdekt gebroken om opnieuw met de massa te mengen. Zo ontstaan door de rijping prachtige wijnen.