Domaine de la Cabernelle – Fam. Caslot Pontonnier – Saint Nicolas de Bourgueil

Domaine de la Cabernelle - Fam. Caslot Pontonnier - Saint Nicolas de Bourgueil
Domaine de la Cabernelle - Fam. Caslot Pontonnier - Saint Nicolas de Bourgueil

Het Domaine de la Cabernelle is gelegen tussen de wijngaarden van Bourgueillois bij het stadje Benais. De familie Caslot Pontonnier (Claudia, Franck en Bertrand) hebben hier hun akkers en  wonen in een fraai huis boven hun wijnkelders. Het is hier alles Cabernet Franc als druivensoort dat de klok slaat. De hele wijngaard is ermee aangeplant en die akkers strekken zich uit over de AOC’s van Bourgueil en Saint-Nicolas de Bourgueil.
De diversiteit van de terroirs is groot. Er is zand, grind, tufsteen en klei-kiezelhoudende grond. Dat geeft in combinatie met de zonuren op de hellingen en de leeftijd van de wijnstokken een divers aantal wijnen. Voeg daarbij dat de wijnbouw volledig biologisch is en de ingrediënten voor een mooi product zijn voor elkaar.
Domaine de la Cabernelle is een huis van ongeveer 400 jaar oud en volledig gerestaureerd. Het is gebouwd boven de in de tufsteen uitgegraven kelders. Dat uitgraven van tufsteen deed men voor de bouw van kerken, huizen en de kastelen van de Loire tussen het jaar 1000 en 1400. De oude omgebouwde steengroeven worden nu dus gebruikt om de wijnen te laten rijpen. Een fijne constante temperatuur in zomer en winter van tussen de 12 en 13 graden helpt goed.

Klik HIER voor meer informatie.