Château Les Fenals – Marion & Mickaël Fontanel-Moyer – Fitou

Château Les Fenals - Marion & Mickaël Fontanel-Moyer - Fitou
Château Les Fenals - Marion & Mickaël Fontanel-Moyer - Fitou

Het Château Les Fenals ligt praktisch in het midden van de weg tussen Narbonne en Perpignan. Om precies te zijn; in de Languedoc bij het dorp Leucate en op slechts 2 kilometer van de Middellandse Zee. Het Château is feitelijk een echte Languedoc-style boerderij uit de 19e eeuw. Gelegen midden tussen de wijngaarden en aan de rand van een meertje. Château Les Fenals is een familiebezit en wordt sinds 2004 beheerd door Marion Fontanel die het beheer overnam van haar moeder Colette.
De wijngaarden zijn gelegen in een van de droogste regio’s van Frankrijk en genieten constante zonneschijn. Die regelmatige zon samen met de vrijwel altijd waaiende wind maken de omstandigheden voor de druiven bijzonder ideaal. Ziektes en andere malaise krijgen maar zeer minimaal kans op de akkers.
Het terroir wordt gevormd door klei en kalksteen met veel stenen bovendien. Vochtigheid vanwege de nabijheid van water. Gecertificeerde biologische wijnbouw sinds 2017 en handmatige oogst. Druiven hebben daardoor een optimaal startpunt om wijn te worden!

Het wijnbedrijf: Château Les Fenals