Chateau Pépin d’Escurac – Anne Landureau

Chateau d'Escurac - Anne Landureau
Chateau d'Escurac - Anne Landureau

Château d’Escurac is een prachtig landgoed in Civrac-Médoc met een oppervlakte van 120 hectare, waarvan 40 met wijnstokken. Jean-Marc Landureau, eigenaar van 1990 tot 2017, creëerde 4 wijnen: Château d’Escurac, Château Haut-Myles, La Chapelle d’Escurac en Pépin d’Escurac. Château d’Escurac en Château Haut-Myles zijn geclassificeerd als Cru Bourgeois appellation Médoc. Vandaag zet Anne Landureau, zijn dochter, het werk van haar vader voort en wordt het landgoed nog steeds beheerd door het toegewijde team dat al vele jaren aanwezig is.
Vanaf het begin hebben we in onze classificatie van Gironde-wijnen die van de heer Pépin d’Escurac ingedeeld bij de vijfde druiven van de Medoc. We zullen ze daar handhaven, omdat ze het naar onze mening verdienen, zelfs als deze veel te bescheiden eigenaar zich wil verbannen naar de klasse van goede burgerlijke groei.” Uittreksel uit het tijdschrift “Le Producteur” – 1839.
In de loop der jaren hebben de persoonlijkheden van de verschillende eigenaren van Château d’Escurac dit mooie landgoed gevormd dat troont op een van de hoogste heuvels van de Médoc. De zeer mooie kapel uit de 11e eeuw herinnert aan het vroegere landelijke, feodale en kerkelijke leven dat hier een onuitwisbare indruk heeft achtergelaten. De familie Landureau werd verliefd op het pand en kocht het in 1934.
Jean, de grootvader, die van paarden hield, transformeerde het pand in een stoeterij en gaf zich over aan zijn passie. Zijn zoon, Jean-Michel, diversifieerde de activiteiten van het landgoed, ontwikkelde de wijngaard en bracht zijn druiven naar de coöperatie voor vinificatie. Ten slotte besloot Jean-Marc Landureau, de zoon van Jean-Michel, van jongs af aan geïnspireerd door zijn eerste druivenoogst, zijn leven te wijden aan het beste uit dit uitstekende land halen. In augustus 2017 overleed plotseling Jean-Marc Landureau en het pand is nu overgenomen door zijn dochter Anne, studente diergeneeskunde. Ze wordt bijgestaan door het ervaren team van Château d’Escurac en door haar moeder, Merete Løwig Larsen.